Petak 16.03.2018.
23:11
S. Đurić, D. Petrović - Vesti

Poznati objavljuju knjige: Pero umesto mikrofona

N. Durović
Ima šta da kaže: Lepa Brena

- Simpatično mi je to kada neko kaže da je zaljubljen u mene. Iskreno, ne mogu da otkrijem ko mi se sve udvarao, ali napisaću knjigu u kojoj će, između ostalog, biti i toga - kazala je Brena.
Svoj buran život na papir je prenela i Suzana Mančić u knjizi "Neukrotivo srce" u kojoj je otkrila intrigantne, skandalozne i šokantne detalje iz privatnog života. Otvorila je dušu o svojim ljubavima i tajnim vezama, kao i o teškim životnim udarcima.

- Svoj život donela sam kroz sliku jednog vremena. Ideju da napišem knjigu imala sam odavno, ali trebalo je sačekati da deca odrastu, da imam dovoljno vremena za pisanje. Prisećala sam se uspomena iz mladosti i u meni se rodila želja da ih stavim na papir - ispričala je jednom prilikom Suzana Mančić, koja je objavila i nastavak ove priče u knjizi "Kao da sam sanjala".

Muzičar Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić objavio je autobiografiju "Fajront republika", kao i dopunjeno izdanje "Fajront u Sarajevu".

Nagrada za Boru

Pisanja se odavno latio i Bora Đorđević koji je nedavno predstavio jubilarnu desetu knjigu "Pusto ostrvo". U pitanju je zbirka poezije za koju je dobio i Veliku nagradu Ivo Andrić." Ovo prestižno priznanje dodelio mu je Andrićev institut iz Višegradu.

- Kažu da se autobiografije pišu u momentu kada se karijera bliži kraju. Meni je 22. maja 2011. godine blizu bio kraj života. Sreća, pretekao sam, ali sam se nakon izlaska iz bolnice zarekao da ne smem dozvoliti da odem sa ovoga sveta a da ne ispričam priču koju nosim u sebi. Ne zato što sam ja neka interesantna ličnost, već zbog toga što je u vreme kad sam ja živeo svet bio lud i zbunjen - rekao je Nele.

Đorđe Balašević piše i objavljuje knjige od 1991. godine. Najnoviju "Kalendar mog detinjstva" objavio je jesenas. U pitanju je prvi deo knjige koji obuhvata šest kalendarskih meseci, počevši od februara, a drugi deo trebalo bi da objavi ove godine.

Pišu glumci i režiseri

I glumcu su se pokazali kao dobri pisci, a najplodniji među njima je Lazar Ristovski nekoliko knjiga: "Belo odelo", "Kako sam dobio Oskara", "Jednostavne priče" i "Ulična akademija".

- Sada ne pišem, ali kuvam u glavi novi roman. Kad završim film "Čarape kralja Petra" uzimam raspust od godinu dana. Povući ću se na usamljeno mesto i pisati. Usamljenost je loža iz koje se svet bolje vidi - rekao je nedavno Ristovski. Najuspešniji pisac među glumcima je Žarko Laušević, koji je svoju autobiografiju pisanu kao roman "Godina prođe, dan nikad" prodao u rekordnom tiražu od 300.000 primeraka. Nastavak "Dnevnik jedne robije" prošao je nešto lošije. Režiser Emir Kusturica objavio je dve knjige "Smrt je neprovjerena glasina" i "Sto jada" s kojima je stekao zavidnu reputaciju.

2024 © - Vesti online