Subota 17.03.2018.
01:11
D. J. - G. Lj. M. - Vesti

Evropska smotra folklora u Banjaluci: Smeštaj postaje problem

D. Jovičić
Dvorana kao rezervna varijanta: Razgovor sa direktorom Borika

Tomislav Sofranić je zadovoljan postignutim dogovorima, ali upozorava na mogući problema sa smeštajem.

- Iako do Smotre u Banjaluci ima više od dva meseca, hotelski smeštaj je skoro sav popunjen ne samo u gradu nego i u širem pojasu oko Banjaluke. Mnogi klubovi su već rezervisali smeštaj, a naša je procena da nedostaje 150-300 ležaja, jer imamo prijavljenih najmanje 60 društava. To znači oko 3.000 neposrednih učesnika, bez članova uprava klubova, roditelja i navijača - kaže Sofranić za "Vesti".

Prema njegovim rečima, primećeno je i da su pojedini hotelijeri skoro pa duplirali cene.
- Mi smo apelovali na hotelijere da ne koriste ovu manifestaciju za nerealan profit, a klubovima koji još nisu obavili rezervacije savetujemo da pre nego što to učine pozovu nas, raspitaju se i možda ćemo uspeti da dođemo do povoljnije cene smeštaja - kaže Sofranić.

Obezbeđen parking za autobuse

Obavljeni su razgovori u Turističkoj organizaciji Banjaluke, sa firmom koja bi obezbeđivala skup i sa firmom za postavljanje scene, rasvete i ozvučenja. Dogovorena je izrada reklamnog materijala za Smotru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je obećalo rezervisanje parkinga za autobuse ispod Kastela i tržnice.

Inače, u Vladi Republike Srpske delegaciju je primio Dane Malešević, ministar prosvete i kulture, a predstavnici organizacionog odbora smotre u Gradskoj upravi razgovarali sa načelnicom Natalijom Trivić.

Na sastanku sa direktorom Kastela Mladenom Marovićem postignut je dogovor da neposredne pripreme za Smotru mogu da počnu od srede 17. maja, a KUD "Veselin Masleša" biće partner i pomoći će volonterima. Sa direktorom sportske hale Borik dogovoreno je da u slučaju lošeg vremena bude rezervna varijanta za održavanje Smotre.

Mali sajam 

Tokom Smotre biće postavljeno i 25 štandova na kojima će se predstaviti zanatlije poput opančara, proizvođača narodnih nošnji, ali i privrednici iz RS i Evrope.

U suprotnom u sportskoj hali od petka do nedelje folklorni ansambli će moći trenirati i spremati se za nastup.

Pokrovitelj Smotre je Milorad Dodik, presednik Republike Srpske, a manifestaciju će medijski će ispratiti RTV Republike Srpske i Srbije. Naravno, medijski sponzor Smotre nezavisni dnevni list "Vesti" će za sve učesnike obezbediti plakete.

2024 © - Vesti online