Petak 16.03.2018.
10:44
Vestionline

Moguć preokret u "Slučaju Skripalj"?

EPA/YURY SENATOROV
Sergej Skripalj

Kako navodi list "Miror", pojavio se mogući preokret u slučaju napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta i njegovu kćerku.

Julija Skripalj (33) verena je sa visokorangiranim pripadnikom ruske bezbednosne službe, rekla je medijima njena rođaka Viktorija, koja smatra da je upravo devojka prava žrtva napada. 

Navodno, porodica Julijinog verenika nije oduševljena time što je on u vezi sa ćerkom izdajnika Sergeja Skripalja, koji je bio u ruskom zatvoru zbog prodavanja tajni Britancima, dok nije razmenjen.

"Moje mišljenje je da to nije učinjeno protiv ujaka Sergeja, već protiv njegove ćerke", rekla je Viktorija i na ruskoj televiziji.

I otac i ćerka su i dalje u kritičnom stanju u bolnici, a London je za napad optužio Moskvu i proterao ruske diplomate.

Ova vest pojavila se nakon snimaka koji prikazuju Skripalja kako se dovozi u Solsberi "be-em-veom" za koji policija smatra da je sadržavao nervni otrov. Snimak bezbednosnih kamera nastao je manje od tri časa pre nego što su otac i ćerka pronađeni onesvešćeni na klupi.

Britanska policija trenutno istražuje mogućnost da je vojni nervni otrov "novičok" postavljen u ventilacioni sistem automobila dok je bio parkiran pred kućom Skripaljevih. Ventilacioni sistem bi zatim ispustio otrov u unutrašnost automobila dok su se Sergej Skripalj i ćerka Julija vozili u restoran u Solsberiju.

2024 © - Vesti online