Sreda 14.03.2018.
14:54
Vestionline

Kup Srbije: Partizan tek u nastavku obezbedio polufinale (VIDEO)

M. Todorović - Vesti
Prekinuo mučenje: Ognjen Ožegović, strelac prvog gola na meču

Za razliku od nedeljne utakmice sa Čukaričkim kada su sav poosao obavili u prvom poluvremenu, sada su se crno-beli mučili u prvih 45 minuta. Prvu pravu šansu su imali u 25. minutu. Posle kornera je lopta došla do Markovića koji je šutirao, ali je golman Đogatović bio na mestu. Isti igrač je u 37. minutu snažno šutirao sa 25 metara, ali je lopta otišla pored stative. 

Trener Miroslav Đukić je na poluvremenu napravio izmenu. Izašao je Đerlek, a ušao Saša Ilić. Konačno su domaći ozbiljnije zapretili i to u 48. minutu. Đerić je prošao po strani, centrirao, ali je Miletić na vreme intervenisao i otklonio opasnost. 

Odbrana Javora prvi put je kapitulirala u 65. minutu. Dugo su crno-beli kombinovali, a onda je lopta došla do Ožegovića koji ju je sproveo u mrežu,

To je osvajaču "duple krune" dalo krila, pa je samo dva minuta kasnije na semaforu pisalo 2:0. Svetozar Marković je centrirao sa desne strane, a na mestu je bio Nemanja R. Miletić i glavom sproveo loptu u mrežu.

Kao da su se tek tada fudbaleri javora probudili, pa su u nekoliko navrata ozbiljno zapretili. Dolmagić je u 77. minutu šutirao sa 20 metara, ali ju je Stojković zakaćio vrhovima prstiju i skrenuo ka prečki. Golman Partizana je u još nekoliko navrata morao da interveniše, ali je sačuvao mrežu.

Javor – Partizan 0:2 (0:0)

Stadion: Gradski u Ivanjici.

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd).

Strelci: 0:1 Ožegović (65), 0:2 Nemanja R. Miletić (67).

Žuti kartoni: Amanović, Kornelijus, Crnomarković, Karišik (Javor), Zdjelar, Ožegović, Nemanja R. Miletić  (Partizan).

Javor: Đogatović, Karišik, Dolmagić, Đerić (76. Marković), Korneluijus (od 55. Maričić), Crnomarković, Mrkaić, Amanović, Panić, Krnić (od 60. Petković), Kolaković.

Partizan: Stojkovoić, Vulićević (od 54. Urošević), Nemanja R. Miletić, Marković, Nemanja G. Miletić, Pantić, Zdjelar, Đerlek (od 46. Ilić), Janković (od 70. Ivanović), Ožegović, Tavamba.

2024 © - Vesti online