Sreda 21.07.2010.
13:31 >> 14:24h
Tanjug

Tači: Nezavisnost je nepovratna!

Veliki optimista: Hašim Tači


"Veliki sam optimista da će mišljenje Suda uvažiti realnost na Kosmetu i da neće biti upereno ni protiv koga. No, bez obzira na stav Suda, nezavisnost Kosmeta je nepovratna ", rekao je Tači koji se nalazi u poseti SAD.

Hiseni oprezni optimista

 

Privremeni ministar spoljnih poslova samoproklamovane republike Kosova i Metohije Skender Hiseni otputovao je u Hag gde će sutra prisustvovati objavljivanju savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Hiseni je otputovao u Hag kao oprezni optimista, naglašava tim povodom prištinski list "Koha ditore".


Kosmet nikada i ni sa kim neće pregovarati o svojoj nezavisnosti i teritorijalnom integritetu, poručio je kosmetski premijer na tribini Instituta za mir u Vašingtonu.


Tači je na tribini u Vašingtonu odbacio mogućnost da se otvori pitanje eventualnog davanja statusa autonomije za sever Kosmeta, a pogotovo o njegovoj podeli, jer je to, po njegovom mišljenju, "opasno za region", pošto "svako ima svoju Mitrovicu".


Privremeni kosmetski predsednik Fatmir Sejdiju izjavio da Kosovo i Metohija nikada neće prihvatiti pregovore o statusu, podeli ili dovođenju u pitanje teritorijalnog integriteta Kosmet.


On je, kako prenose agencije, izrazio nadu da presuda Međunarodnog suda pravde neće biti protiv "volje naroda Kosmeta".

2024 © - Vesti online