Sreda 21.07.2010.
10:51
Vestionline, Alo.rs

Srbiji ne treba 'halo' selektor

"Čim se vratio iz Afrike, on je počeo da ispoljava agresiju. Razumem da je čovek sujetan, ali ne mogu da shvatim da i posle toliko vremena u izveštaju iznese da reprezentacija nije doživela neuspeh na Svetskom prvenstvu. Pa šta je po njemu neuspeh" pita se Stepanović i smatra da je Antić pravio grešku za greškom.

"Antić je morao je znatno ranije da okupi reprezentativce, a ne sedam dana posle selektora Nemačke. Drugo, morao je ranije da odvede ekipu u Južnu Afriku jer je organizmu sportiste potrebno bar 10 dana da se privikne na drugačiju klimu. Kao treće, taktičke zamisli na mečevima u Africi znatno su se razlikovale u odnosu na utakmice iz kvalifikacija. Četvrto, nije smeo da isprovocira FIFA da ga onako žestoko kazni", rekao je Stepanović.

Posledica toga može biti neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

"Nije isto voditi reprezentaciju sa klupe ili sa tribina, putem telefona. Taj telefonski račun mogao da bude najskuplji istoriji Fudbalskog saveza Srbije, jer ako kiksnemo u prvim utakmicama kvalifikacija, možemo samo da maštamo o Evropskom prvenstvu i novom prilivu novca u kuću fudbala. Ne kažem da Antić ne bi umeo da na taj način vodi reprezentaciju, ali velike su šanse da u tom slučaju uprskamo", dodaje Stepanović.

On je pozvao Radomira Antića i prvog čoveka FSS-a Tomislava Karadžića da konačno otvore karte i razjasne neke stvari, jer se loša atmosfera sa Terazija može preneti i na igrače. 

2024 © - Vesti online