Utorak 13.03.2018.
22:48
Vestionline, Jutarnji hr

Za nestalim dečakom (8) tragalo je 4.000 policajaca i ceo grad, a onda su našli užas

youtube.com/printscreen
Gabrijel zadavljen isti dan kad je nestao

Telo Gabrijela Kruza pronađeno je u nedelju u prtljažniku automobila koji je vozila devojka njegovog oca Ana Hulija Kesada. Žena, koja se, inače, redovno pojavljivala na svim organizovanim potragama za dečakom, kao i na skupovima na kojima se apelovalo na javnost za pomoć u potrazi, uhapšena je, piše Jutarnji list.

Gabriel je nestao 27. februara u južnoj španskoj pokrajini Almeriji. U potragu je uključeno preko 4.000 policajaca i volontera.

U ponedeljak je uhapšena Kesada odvela policiju na sva mesta ključna za istragu. Ona je dečakovo telo sakrila na porodičnom imanju u selu Rodalkilar, a policija ju je uhvatila dok je pokušavala da ga prebaci na drugu lokaciju.

Na snimku hapšenja čuje se kako viče: ‘Nisam to učinila! Tek sam jutros preuzela auto!’.

U međuvremenu, policija ispituje raniji slučaj smrti deteta, koje je takođe bilo pod njenim nadzorom. Godine 1996. četvorogodišnja devojčica pala je s prozora kuće u gradu Burgosu, gde se nalazila s Kesadom, koja je, inače, iz Dominikanske Republike. Njena smrt je u to vrijeme proglašena nesrećnim slučajem.

Gabrijel je posljednji put viđen kako napušta kuću svoje bake u selu Las Hortičuelas u opštini Nihar. Rekao je da ide do prijatelja da se igra, ali se nije vratio kući.

Trećeg marta njegov je otac Anhel Kruz, u društvu Ane Hulije Kesade, našao je njegovu majicu sa uzorkom njegovog DNK oko 10 kilometara od kuće. Španski mediji javljaju da je Kesada od tada pod prismotrom policije.

Tokom potrage za dečakom društvene mreže bile su preplavljene slikama plave ribe (Gabrijel je mnogo voleo more) i hashtagom #TodosSomosGabriel (‘Svi smo mi Gabriel’).

U ponedeljak je Gabrijelova majka Patrisija Ramirez rekla da je od početka sumnjala u Kesadu, ali je ipak apelovala na mir i da se institucijama dopusti da odrade svoj posao.

2024 © - Vesti online