Nedelja 11.03.2018.
16:58
sputniknews.com, Vestionline

Putin: Bolje je ne raspravljati se sa mnom (VIDEO)

EPA/Kirill Kurdyavtsev/Pool
Predsednik Rusije: Vladimir Putin

Na šaljivo pitanje "zašto, zar je to zaista opasno", Putin je odgovorio "ne" i dodao da se našalio, jer sa njim ne mora da se raspravlja.

Ruski predsednik takođe je rekao i da ume da oprašta, ali ne sve.  Odgovarajući na pitanje šta je nemoguće oprostiti, Putin je odgovorio: "Izdaju".

Pričao je i o pacovima

Ruski predsednik napomenuo je da je "bolje nikada nikoga ne saterivati u ugao" ispričavši priču o pacovu.

- Silazio sam niz stepenice i video pacova. Počeo sam da ga jurim. Saterao sam ga u neki ugao. A on se okrenuo i potrčao za mnom. I ne samo što je trčao, već je trčao sa jednih na drugo stepenište. Pokušao je da mi skoči na glavu. To svi treba da imaju na umu. Nikoga ne treba saterivati u ugao - ispričao je predsednik u filmu "Putin".

Svako ima svoje "mesto"

Predsednik Rusije smatra da bi "mesto" svake zemlje i njeni nacionalni interesi trebalo da se određuju ne ultimatumom, već putem dijaloga.

- Sećate se poznatog vrlo dobrog filma "Gospodar sreće"? Jedna od epizoda, kad glavni lik uđe u ćeliju, a drugi mu kaže: "Vaše mesto je kod WC". U suštini, koliko god zvučalo grubo, to je i bilo ponašanje prema Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza - ispričao je Putin.

On je naglasio da se Rusija ne slaže sa takvim stavom niza država.

- Uvek pokušavaju da nam pokažu gde nam je mesto. A nama se ne dopada to mesto. Mi se uopšte ne slažemo sa takvom postavkom stvari: čije je gde mesto i čiji su nacionalni interesi treba rešavati ne pomoću povika i ultimatuma, već pomoću dijaloga - istakao je on.

A šta misli o samokontroli

Ruski lider takođe je objasnio kako uspeva da ne izgubi samokontrolu čak i u teškim trenucima.

- Kada se čovek ljuti, on pokazuje slabost. Čovek na mom položaju nema pravo da pokaže slabost - zaključio je Putin.

2024 © - Vesti online