Nedelja 11.03.2018.
20:11
Z. Mirković - Vesti

Migrant kasapio iz obesti

Epa/Christian Bruna
Policija blokirala mesto napada: Krvav trga suludog Avganistanca

Prema poslednjim informacijama iz bolnice, jedna od njegovih žrtava, koju je ubo nožem je otac tročlane porodice, koji se i dalje nalazi u životnoj opasnosti.

Skrivao se od vlasti

Kako navode izvori iz medija, Džafar S. je odavno trebalo da bude proteran. Izvori iz istražnih organa navode kako je ostao u Austriji tako što se skrivao od vlasti.

Kako se saznaje, Džafar S. je odranije poznat policiji, pošto je veoma brzo, nakon dolaska u Austriju kao izbeglica, počeo da krši zakone. On je već osuđivan zbog više krivičnih dela u vezi sa narkoticima i prodajom droge.

- Protiv njega je podneto nekoliko prijava za nanošenje povreda, ali do suđenja nikada nije došlo, jer bi prosto nestao i živeo, prema policijskim informacijama, u ilegali, odnosno bez stalnog mesta stanovanja - kažu izvori iz istrage za austrijske medije.

Ovaj put, kako najavljuju austrijske vlasti, Džafar S. neće uspeti da izbegne kaznu. On će odgovarati za napade pred sudom, a po izdržavanju zatvorske kazne, biće proteran iz Austrije.
Prilikom hapšenja, Džafar S. je kod sebe imao dva noža. Tokom saslušanja rekao je da je napao porodicu koja je izašla iz jednog restorana "zato što je bio u lošem i agresivnom raspoloženju", te je bio "besan zbog svoje životne situacije", odnosno bez nekog konkretnog motiva, već je ta porodica slučajno naišla. Za Čečena koga je takođe izbo, a koji mu je poznanik, izjavio je da ga je napao pošto ga krivi za ovisnost od narkotika. Takođe, negirao je da su napadi bili politički motivisani.

2019 © - Vesti online