Sreda 21.07.2010.
01:18
B. B. - Vesti

Nemačka: Zbog dugova oteo svoju ženu



Drama se dogodila prošlog petka u neposrednoj blizini doma za azilante u Bad Zodenu, kada su dve sestre poreklom iz Srbije, stare 19 i 20 godina, silom ubačene u crveni kombi sa nirnberškim registracijama. Iako su žene dozivale u pomoć, niko od prisutnih nije reagovao, tako da su otmičari mogli neometano da ih ubace u prtljažnik.

Ubrzo je alarmirana policija, čije su specijalne jedinice iz Frankfurta već sledećeg dana ušle u trag otmičarima.


Kako je saopšteno, reč je o jednoj mnogočlanoj porodici iz Srbije koja je već neko vreme u ratu sa porodicom otetih devojaka. Jedni su nastanjeni u Bad Zodenu, a drugi u Halternu blizu Reklinghauzena u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Poslednjih nekoliko meseci je konflikt među ove dve porodice naročito zaoštren, a razlog tome je što je porodica u Bad Zodenu duguje onoj u Halternu više desetina hiljada evra. Otmica je trebalo da bude neka vrsta kaucije za klan iz Vestfalije, ali ne samo to.


Jedna od sestara je, naime, čak i udata za 20-godišnjeg muškarca iz neprijateljske familije i ima dvoje dece sa njim. Policiji je ispričala da je povela decu i napustila muža iz "privatnih razloga". Ovaj se, međutim, nije pomirio sa tim i hteo je da po svaku cenu vrati ženu.
 

Uhapšeni otac završio u bolnici


Među uhapšenim se, kako policija navodi, nalazi 20-godišnji suprug, njegov 32-godišnji brat i otac. Ovaj poslednji se zbog srčanih problema nalazi u bolnici, dok su ostali bili zadržani u Hofhajmu na saslušanju.

2024 © - Vesti online