Subota 10.03.2018.
18:58 >> 20:33h
Vestionline, Tanjug

Velika Britanija: Hitan sastanak zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna

Tanjug/AP
Policija i dalje utvrđuje okolnosti pod kojima je otrovan Sergej Skripal

Ona je rekla da je britanska policija identifikovala više od 200 svedoka i da proverava više od 240 komada dokaza u istrazi o trovanju bivšeg ruskog vojnog obaveštajca koji je špijunirao u korist Velike Britanije, prenosi Rojters. 

Rad je novinarima nakon sastanka sa članovima odbora za bezbednost Kobra rekla da više od 250 pripadnika antiterorističke policije učestvuje u istrazi koja je "brza i profesionalna".

Rad je rekla da su Skripal i njegova ćerka u bolnici u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Prema njenim rečima, u ozbiljnom stanju je i policajac Nik Bejli koji je bio angažovan odmah posle napada nervnim gasom na Skripalja i njegovu ćerku.

Mnogi britanski mediji i političari spekulišu da je u trovanju Skripalja učestvovala Rusija, ali je Rad ponovila da je prerano da se kaže ko je odgovoran za napad te da policiji treba dati vremena i prostora za utvrđivanje činjenica.

Inače, ministri britanske vlade zaduženi za bezbednost danas su na hitnom sastanku razgovarali o istrazi trovanja u Engleskoj bivšeg ruskog vojnog obaveštajca Sergeja Skripala, koji je špijunirao u korist Velike Britanije, javlja AP.

2024 © - Vesti online