Subota 10.03.2018.
15:56
Vestionline, RTS

Tragedija u Arilju: Preminuo dečak (5) koji je upao u Rzav

pixabay.com
Lekari Hitne pomoći nisu uspeli da reanimiraju dečaka

Prema rečima portparola Policijske uprave Užice, na terenu je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju deteta, ali nažalost u tome nije uspela.

Do nesreće je došlo oko podneva, kada je dete pod nerazjašnjenim okolnostima upalo u reku u centru grada, javlja dopisnik RTS, dok "Blic" ističe da je telo dečaka pronađeno posle sat i po potrage.

U pretrazi terena učestvovali su Tim za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije, kao i vatrogasci iz Arilja, Požege i Užica. 

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati. 

- Oko podneva smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Na lice mesta izašli smo sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju - rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije. 

- Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takodje smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 - dodao je on.

2024 © - Vesti online