Subota 10.03.2018.
13:10
Vestionline

Ovako bi mogao da izgleda sastav Brazila koji će igrati protiv Srbije

EPA-EFE/NEIL HALL
Prva zvezda reprezentacije: Nejmar na meču protiv Engleske

Prvo ih je Nemačka ponizila u polufinalu 7:1, a onda su onako indisponirani izgubili i od Holandije u borbi za treće mesto. Sada su odlučili da sve to naplate sa kamatom. Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji su ozbiljno shvatili, pa su prva reprezentacija koja se kroz kvalifikacije domogla Svetskog prvenstva. Južnoameričke kvalifikacije su duge i nimalo jednostavne, pa i to govori o ozbiljnosti "karioka".

Voljom žreba odlučeno je da se Brazilci u grupi sastanu sa Švajcarskom, Kostarikom i našom reprezentacijom. Sve oči fudbalske javnosti će biti uprte u njih i ceo svet će zanimati da li će uraditi ono što im nije pošlo za rukom pre četiri godine. Do početka Mundijala je ostalo manje od 100 dana, a novinari sa portala Gol su pokušali da odgonetnu kojih 23 igrača bi selektor Tite mogao da povede u Rusiju. 

Već sada se gotovo sigurno zna koji fudbaleri idu na Mundijal. To su golmani Alison Beker (Roma) i Ederson (Mančester siti), a Tite će još da odluči ko će da nosi dres sa brojem 1. Tu je četvorka iz Pari Sen Žermena Dani Alves, Markinjos, Tijago Silva i Nejmar, iz Premijer lige dolaze Filipe Kutinjo (Liverpul), Vilijan (Čelsi), Fernandinjo i Gabrijel Žezus (Mančester siti). Iz Primere stižu Paulinjo i Roberto Firmino iz Barselone, te Marselo i Kazemiro iz Reala. Poslednja dva sigurna mesta najverovatnije će pripasti defanzivcu Intera Žoau Mirandi i Renatu Augustu koji igra u Kini.

Od ostalih fudbalera najbliži nacionalnom timu su Danilo iz Mančester sitija, igrači Juventusa Aleks Sandro i Daglas Kosta, Tajson iz Šahtjora, vezista Fenerbahčea Đulijano, te golman Kazio Ramos. 

Pošto ima još dosta vremena do početka Mundijala mnogo toga može da se promeni, a o tome će najviše odlučivati forma i povrede.

2024 © - Vesti online