Subota 10.03.2018.
12:12
Danas

Janković: Zapad podržava Vučića zato što im daje sve što traže

Tanjug
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković

"Ambasadori ne mogu da biju naše bitke"

- I ne samo Zapadu, već i Istoku. I za uzvrat ne traži ništa sem da mu ne smetaju u održavanju režima svim sredstvima. To može tako neko vreme, a on je to vreme iskoristio - dodao je on.

Na pitanje vezano za potencijalni bojkot i sam (ne)demokratski izborni proces, lider Pokreta slobodnih građana je rekao da da bi bojkot uspeo za njega moraju biti svi relevantni akteri.

- Spremnost za bojkot kod svih do sada nije postojala -  tvrdi Janković. "Mi smo (PSG) sa bojkotom probali u Pećincima i bili skoro razapeti u jednom delu javnosti. Videćemo kako će to u okolnostima nove političke scene izgledati u budućnosti, ali bojkot se nikako ne sme isključiti kao opcija, niti biti prvo rešenje".

Ipak, dodao je da je protiv uvođenja obaveznog glasanja.

Janković je prokomentarisao i posmatranje izbora od brojnih ambasadora u Srbiji: "Ambasadori su ovde radi zaštite i unapređenja interesa svojih zemalja i građana, a ne da biju naše bitke. Mislim da su videli i u svoje glavne gradove javili da je ovo zemlja sve otvorenije diktature…"

Kupovina glasova

Prvi čovek PSG je komentarisao i kupovinu glasova na izborima i rekao su neke krivične prijave već podneli, a da će mnoštvo još podneti, ali da tužilaštvo ima šansu da se probudi iz hipnoze i učini ono zbog čega postoji.

On je dodao i da su "neke političke opcije smatrale da ne treba biti Beograđanin da bi se glasalo na beogradskim izborima i otud autobusi sa glasačima u našem glavnom gradu".

2024 © - Vesti online