Subota 10.03.2018.
10:59
b92.net, Vestionline

Odlikovani vojnik upao u dom za veterane, ubijene tri žene (VIDEO)

youtube.com
 

Napadač, identifikovan kao Albert Vong, bivši pripadnik pešadije vojske SAD, držao je tri žene kao taoce u najvećem američkom domu za veterane koji boluju od posttraumatskog stresnog poremećaja u Juntvilu, 85 kilometara severno od San Franciska, prenela je agencija AP.

Vong, koji je služio godinu dana u Avganistanu od 2011. do 2012, a AP ističe da je imao brojna vojna odlikovanja, uključujući i jedno za odličnog strelca. Mediji su potom objavili da je Vong bio je štićenik tog doma i da je nedavno odatle izbačen. 

Žrtve su identifikovane - ubijena je direktorka programa za veterane Kristin Leber (48), direktorka klinike Dženifer Golik (42) i psiholog Dženifer Gonzales (29). 

"Ove hrabre žene su bili ostvareni profesionalci, koji su svoje karijere posvetili veteranima naše nacije, a blisko su radili sa onima kojima je pažnja najviše bila potrebna nakon tura u Iraku i Avganistanu", navodi se u saopštenju doma za veterane, prenosi AP. 

Četiri tela otkrivena su skoro osam sati nakon što je naoružani napadač upao u deo objekta gde se održavala zabava povodom odlaska jednog od zaposlenih u domu u kome se leče vojnici koji su se borili u Iraku i Avganistanu. 

Još uvek je "rano da se kaže da li su žrtve izabrane slučajno" jer istraga još uvek nije utvrdila motiv, rekli su zvaničnici policije. 

U domu se nalazi oko 1.000 ljudi, navela je agencija AP.

2024 © - Vesti online