Petak 09.03.2018.
16:36 >> 17:44h
Vestionline

Iz Partizana grme na FSS! Vučelić: Ovo je atak na slobodu misli, znam da sledi odmazda

M. Todorović
Miroslav Đukić i Milorad Vučelić

- Odlukom Disciplinske komisije FSS ugroženo je zagarantovano ustavno pravo slobodne misli i govora. Uvođenjem vebalnog delikta u sistem fudbala izvršena je kriminalizacija slobode govora. A kao posledica su Partizanu su oduzeta dva boda zarađena na terenu. To se od Slavka Šajbera 1986. nije dogodilo u najelitnijm takmičenju - rekao je predsednik Partizana Milorad Vučelić i dodao:

- Tražim da se oglasi FSS i predsednik Slaviša Kokeza i da Odbor za hitna pitanja FSS poništi odluku koja krši ustav i neodrživa je jer ugrožava prava čoveka i građanina. Moraću da se raspitam kod Slaviše Kokeze i FSS da li je meni, ovim činom, oduzeto pravo da radim i pišem, jer sam između ostalog i novinar. Skidanjem dva boda Partizanu došli smo u situaciju da se favorizuje neko drugi, treći, peti. Ne Crvena zvezda, jer je bodova razlika između nas ostala ista. Ne sumnjam da će zbog ove konferencije uslediti odmazda. Svestan sam da ona sledi, ako se ne uradi nešto da se zaustavi teško kršenje ustavnog i pravnog sistema Srbije. Sa tom svešću očekujem da mi od FSS i Slaviše Kokeze stigne objašnjenje šta smem, a šta ne smem da pričam - istakao je Vučelić.

On je ovo kaznu kao inkviziciju.

- Poštujući prijave i institucije fudbalske organizacije, na osnovu prijave Dragiše Binića, najpre smo se pismeno oglasili, da bismo u četvrtak otišli na saslušanje. I to pripremljeni, sa argumentima i dokazima. Saslušanje je trajalo dva sata. Posle toga je na saslušanje došao predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović. Nismo ni stigli kućama, a već smo saznali odluke. To nije inkvizitorski postupak, već nešto gore - grmeo je Vučelić.

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić je najavio da će se crno-beli žaliti Ustavnom i Upravnom sudu na ovu odluku FSS.

- Oduzeta su nam po dva boda, a mi se pitamo - kome to koristi? Korist je jednom klubu koji je treći na tabeli, ali kome se nastoji podići uloga pred plej-of i podelu bodova. U podeli je to dva boda prednosti i cilj da se Partizan u narednom periodu dovede na "ivicu noža" i to na kojem će mestu završiti ovu sezonu. Njihova saopštenja su uvek posebna priča, nikada ovo nisam video. Imamo šest presuda sa jednom rečenicom. Ne očekujem ništa ni kad je kazna za predsednika u pitanju - istakao je Vuletić.

2021 © - Vesti online