Petak 09.03.2018.
19:48
Vestionline, Tanjug

Mihajlović: Objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen

Tanjug
Obećala

- Ministarstvo je uradilo sve u skladu sa zakonom, izdalo je rešenje. To je objekat na Pančićevom vrhu, napravljen bez građevinske dozvole i neće biti ozakonjen - rekla je ministarka odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa objektom na Kopaoniku koji još uvek nije zatvoren, uprkos rešenju Ministarstva građevinarastva.

Mihajlovićeva kaže da to što objekat još uvek radi, ne spada u nadležnost njenog ministarstva, već je to pitanje za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i nada se da će oni reagovati.

- Ministarstvo građevinarstva je početkom marta rešenje uručilo strankama objekta, sada postoji još neka zakonska procedura koja mora da prođe, jer takav objekat ne može da bude ozakonjen - objasnila je Mihajlovićeva.

Ističe da objekat neće biti ozakonjen jer se nalazi na najvišem stepenu nacionalnog parka, navodeći da se tačno zna šta sme, a šta ne sme biti građeno u nacionalnim parkovima.

Prema njenim rečima, objekat na Pančićevom vrhu nije jedini, a Srbija se sa nelagalno izgrađenim objektima suočavala i na Tari, Kopaoniku, Zlataru.

2024 © - Vesti online