Petak 09.03.2018.
17:48
Vestionline, Tanjug

I vojska pomaže u istrazi napada na ruskog špijuna

EPA/Wiltshire
Svi su uključeni

Londonska policija navodi u saopštenju da je zatražila pomoć od vojske radi uklanjanja velikog broja vozila i objekata s mesta napada na Skipalja i njegovu kćerku, koji se nalaze u kritičnom stanju.

Od vojske je zatraženo da pomogne policiji jer ima sposobnost i stručnost, koja je neophodna.

Britansko Ministarstvo odbrane redovno pruža pomoć službama za vanredne situacije i lokalnim vlastima u Britaniji, podseća AP.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju u nedelju na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, u kritičnom stanju, a u bolnicu je prebačen i neimenovani policajac koji se našao na listu mesta kada su oni pronađeni.

Skripalj je bivši pukovnik ruske vojno-obaveštajne službe koji je 2006. osuđen u Rusiji po optužbama da se bavio špijunažom u korist britanske obaveštajne službe MI-6.

Tada je osuđen na 13 godina zatvora, ali je 2010. oslobođen u okviru razmene špijuna sa SAD, nakon čega se sklonio u Britaniju.

Ruska bezbednosna služba (FSB) tvrdila je da je on počeo da radi za britanske tajne službe dok je devedesetih služio u vojsci i da im je prenosio informacije klasifikovane kao državne tajne, naveo je Bi-Bi-Si.

2024 © - Vesti online