Petak 09.03.2018.
14:32
Vestionline

Stolica: Stojim iza svake svoje reči

fkvojvodina.rs
Dosledan: Ilija Stolica

Posle izgubljenog derbija od Crvene zvezde na “Karađorđu”, fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje ekipi Mladosti iz Lučana. Reč je o ekipi koja se trenutno nalazi na devetoj poziciji na tabeli i ima samo tri boda manje od crveno-belih,.

- Ispred sebe ćemo imati jednu kvalitetnu i stabilnu superligašku ekipu, koja je prošle sezone izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. To je ambiciozan rival, koji ima iskusan tim i stručni štab sa najdužim stažom na superligaškoj sceni. Međutim, mi imamo svoje ciljeve i ambicije i bez obzira na dešavanja koja su iza nas, treba da budemo usmereni na to da pružimo dobru igru, jer samo tako možemo doći do rezultata koji svi iščekujemo - kaže Stolica.

Zbog kazne koju mu je izrekao Fudbalski savez Srbije, on neće moći da sa klupe predvodi tim na ovom meču.

- Obaveštenje o kazni je stiglo u klub, što znači da neću imati pravo da sedim na klupi na utakmici u Lučanima, iako kao klub imamo pravo žalbe. Kaznu ne bih komentarisao u bilo kom smislu, ali mogu da kažem samo to da i dalje stojim iza svake svoje reči. Kazne su sastavni deo ovog posla i ja svaku kaznu, baš kao i nagradu, prihvatam ponosno, jer smatram da postupam ispravno i u skladu sa kodeksom na koji me obavezuje moja profesija.

Iako se prvenstvo nastavlja i dalje se priča o penalu koji je dosudio arbitar Jovan Šegrt iz Beograda.

- Klub je objavio svoj zvaničan stav i borbu sa takvim stvarima moramo da podignemo na viši nivo, a što se tiče nas sportista, iako sam kratko u Novom Sadu, presrećan sam što sam posle tog meča dobio mnogo pohvala od ljudi za ono što smo prikazali. Naravno, fudbal se igra za bodove i toga sam potpuno svestan, ali znamo svi da kvalitetna igra, dobar odnos i ispravan stav u ovom trenutku nisu dovoljni za dobar rezultat. Postoji nešto što ne možemo da promenimo, iako ćemo se svi, pa tako i ja, svim silama truditi da to učinimo - poručio je Stolica.

2024 © - Vesti online