Petak 09.03.2018.
18:33
Z. M. - Vesti

Pletenica sve šira i lepša

Z. Mirković
Orila se pesma: Nastup Opanka

Sneg, hladno vreme i dalek put nisu bili prepreka da brojna prijateljska društva dođu na druženje. Od mnoštva prijatelja ovo veče bilo je rezervisano za evropske prvake KUD "Stevan Mokranjac" iz Beča, KUD Dukat iz Trajskirhena, KUD "Sveti Sava" iz Graca, KSZS Salcburga i KPSHD "Vuk Karadžić" iz Radovljice u Sloveniji.

Manifestacija je počela himnom "Bože pravde" koju su izvela sva tri ansambla Opanka, a potom su se jedni za drugim folklori ređali na bini.

Zvanice u publici

Među 700 gostiju bili su i Svetlana Stanković, generalni konzul Srbije u Salcburgu, Bernhard Auinger, zamenik gradonačelnika Salcburga, Gabi Proškofski, zamenica predsednika Radničke komore Salcburga i Ervin Eder, referent za kulturu grada .

Plela se Pletenica raznih koreografija u kojoj se najmanji značaj pridavao uzrastu igrača. Vedar i razdragan dečji osmeh izmamio je od publike buran aplauz, kojim je nagrađen svaki nastup.

Z. Mirković
Plaketa vernoj članici: Dragan Bošković i Dragana Arsić

- Činimo sve da Pletenica iz godine u godinu raste, ostane mesto gde mnogi požele da dođu i vide šta je to što je toliko jedinstveno za ovako mlado društvo koje ulazi u osmu godinu postojanja. Presrećni smo kada svaki gost ode sa pregršt lepih utisaka i poželi da ponovo bude deo neke od narednih svečanosti - rekao je Dragan Arsić zahvalivši gostima koji su, kako je naglasio, svojim tačkama učinili da ovo zajedničko veče bude jedan lep doživljaj.

2024 © - Vesti online