Petak 09.03.2018.
14:22
Vestionline, Tanjug

U Berlinu predstavljena turistička ponuda Beograda

Tanjug/AP
Sajam turizma - šansa za predstavljanje Beograda

U prva dva dana sajma posvećena poslovnim susretima, Turistička organizacija Beograda (TOB) imala je niz sastanaka sa velikim brojem turoperatora iz celog sveta, koji su bili veoma zainteresovani da uključe Beograd u svoje ponude, navodi se u saopštenju TOB-a.

Takođe je bilo reči i o zajedničkoj ponudi sa TO Republike Srpske, dok je direktor TOB, Miodrag Popović, dao intervjue vodećim medijima, istakavši adute naše prestonice u ovoj turističkoj sezoni.

Beograd je na ovom sajmu predstavljen pod okriljem Turističke organizacije Srbije, sa ponudom za city break putovanja, aktivnog odmora, različitih turističkih programa, manifestacija i događaja.

Sajam turizma u Berlinu predstavlja vodeću svetsku platformu za oko 10.000 izlagača iz 180 zemalja, preko 200.000 posetilaca od čega polovinu čine poslovni posetioci, i 8.000 predstavnika medija, radi pregleda trendova globalnog turističkog tržišta kroz sve njegove segmente.

U Beogradu je prošle godine zabeležen rekordan broj turista iz Nemačke, sa 46.503 posetilaca i 83.728 ostvarenih noćenja, što predstavlja povećanje od 26 posto, odnosno 20 procenata u odnosu na prethodnu godinu. 
 

2024 © - Vesti online