Četvrtak 08.03.2018.
21:44
Vestionline

Ruski novinar upozorio: Profesija izdajnika je jedna od najopasnijih na svetu

Tanjug/AP
Mesto napada na Sergeja Skripala

Sve se promenilo, kako se navodi, u sredu kada je jedan prezenter progovorio o trovanju. Sergej Skripal (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u nedelju u Solsberiju u besvesnom stanju, a i dalje su kritično.

Kiril Klemenov, prezenter na “Kanalu 1“, koji je prorežimski, govorio je o tome, a BBC navodi da je ono što je izrekao ličilo na pretnju svima onima koji razmišljaju da postanu dvostruki agenti za Britaniju.

- Ne želim nikome smrt, ali čisto u obrazovne svrhe, imam upozorenje za sve koji sanjaju o takvoj karijeri. Profesija izdajnika je jedna od najopasnijih na svetu - rekao je on.


Kako je dodao, samo nekoliko njih je doživelo starost, a “alkoholizam, droga, stres i depresija, rezultirali su srčanim udarima ili čak samoubistvima – profesionalnim bolestima izdajnika“.

Takođe, imao je i savet za “izdajnike koji u slobodno vreme mrze svoju zemlju“: “Nemojte da odaberete Britaniju kao mesto za život“.

“Nešto tamo nije u redu. Možda je klima u pitanju, ali u prethodnih nekoliko godina bilo je previše čudnih incidenata“, rekao je on.

2024 © - Vesti online