Četvrtak 08.03.2018.
18:50
Vestionline, Žurnal.rs

Pešić hvali Alimpijevića: Najveći Zvezdin dobitak ove sezone

EPA/VALDA KALNINA
Poštuje Alimpijevića: Svetislav Pešić, trener Barselone

Iskusni stručnjak je nedavno preuzeo posrnulog giganta i sa njim osvojio Kup Španije. Pred meč sa Zvezdom je biranim rečima govorio o mlađem kolegi.

- On gradi svoje ime na kvalitetan i pošten način. Zahtevan je, dosta traži od igrača i sigurno će uspeti. Nije dobar trener samo onaj koji pobeđuje uvek, već i onaj koji u periodima krize uspe da vrati tim na pravi put. Alimpijević odlično kontroliše situaciju i to se vidi i na terenu i u izjavama. Mislim da je on jedan od najvećih dobitaka Crvene zvezde ove sezone jer pored pobeda u Evroligi i ABA ligi obećava kontinuitet u radu - rekao je Pešić za Žurnal.rs.

Iako se bliži sedmoj deceniji nije mnogo ramišljao kada je stigao poziv od kluba sa kojim je bio prvak Evrope.

- Dva razloga su odlučila. Prvo, zvao me predsednik kluba Hoze Marija Bartomeu koji je u mom prvom mandatu bio prvi čovek košarkaške sekcije, a zatim i direktor kluba Naćo Rodrigez koji je u to vreme bio moj igrač. Drugi je lični i datira još iz 2004. godine kada sam otišao iz kluba. A otišao sam zato što se nisam slagao sa politikom kluba koja je podrazumevala korenite promene. Nisam to podržao i na neki način ostao sam dužan Barseloni – istakao je Pešić.

2023 © - Vesti online