Četvrtak 08.03.2018.
20:55
Vestionline

Ko ostaje, a ko "leti" iz Vlade Srbije?

Tanjug
Demantuje priče o rekonstrukciji: Ana Brnabić

Nepunih godinu dana od imenovanja, kabinet Ane Brnabić mogao bi da pretrpi izmene. Odgovora od nje kada će i da li će uopšte doći do rekonstrukcije nema.

Kako se spekuliše, predsednica skupštine Maja Gojković mogla bi sadašnju fotelju mogla da zameni ministarskom - i to onom u Ministarstvu kulture.

- Čula sam ali niko o tome nije razgovarao - rekla je ona, a na pitanje da li vidi sebe u budućnosti na takvoj poziciji, kaže da svako ko se bavi politikom želi da da doprinos nekom segmentu.

Ministar odbrane, koji je bio i za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ni sada ne krije da je za rekonstrukciju vlade.

- Naravno da vrhovni komandat i predsednik repubike ima poslednju reč i treba da ima zadnju reč. Uostalom, on je čovek kome Srbija najviše veruje, za koga glasa i naravno da on treba da donese odluku - rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Na pitanje da li bi voleo da zadrži resor odgovara da mu je čast ono što danas radi.

Brojne spekulacije

Javnost spekuliše i da bi Jadranka Joksimovic mogla da vodi objedinjeno ministarstvo spoljnih poslova i evrointegracija.

- Mi imamo novu dinamiku i zabavu građana i medija i javnosti personalnim nivoima. Očekujem da će biti nešto od te najavljene rekonstruzkcije jer imamo ustajenu praksu da na sredini mandata idemo rekonstrukciju ili vanredne izbore - rekao je profesor sa FPN Zoran Stojiljković.

Ministarka Zorana Mihajlović je na Fejsbuku u svom osmomartovskom pismu premijerki Ani Brnabić poručuje da je vreme da preseče i da bi trebalo da više žena da bude na nekim odgovornijim pozicijama.

U međuvremenu se sprovode istraživanja, pa je tako za Tnajug agencija “Faktor plus” sprovela istraživanje i po njemu više od polovine građana Srbije očekuje da će Vlada Srbije da bude rekonstruisana.

Zanimljiv je i spisak onih koje više ne bi želeli da vide u zdanju u Nemanjinoj ulici: Goran Trivan, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević i Branislav Nedimović.

2024 © - Vesti online