Četvrtak 08.03.2018.
16:38
Vestionline, Tanjug

Saopštenje Vojvodine: Fudbal se igra zbog publike, a ne zbog kladionice i interesnih lobija

fkvojvodina.rs

Beograđani su do pobede 2:1 stigli šest minuta pre kraja nakon penala kome je prethodio "sporan duel" Nemanje Radonjića i Aleksandra Mesarovića.

- Juče je u Novom Sadu odigran fudbalski derbi Vojvodina  - Crvena zvezda. Dobar fudbal, muški, 10.000 gledalaca. Retkost za srpski fudbal. Ono što je postalo često je katastrofalno suđenje. Fudbal se igra zbog publike i sportskog nadmetanja, a ne zbog kladionica i interesnih lobija. To uništava srpski fudbal u sportskom i moralnom smislu - navodi se u saopštenju Vojvodine.

Kako se ističe, ako o rezultatu utakmica i mestu na tabeli ne odlučuje igra i sportska sreća na terenu, nego pištaljka u ustima ljudi sumnjivog morala, sport gubi smisao.

- To nije problem samo FK Vojvodina ili bilo kog drugog kluba, već celokupne sportske javnosti. Da li će taj kancer vratiti gledaoce na stadione i ugled srpskog fudbala? Neće. Pozivamo FSS, Zajednicu Superlige i Prve lige i sve fudbalske klubove da se izborimo protiv ovog zla. Da suđenja bude fer i pošteno. Tražimo li mnogo? - zaključuju iz Novog Sada.

2024 © - Vesti online