Četvrtak 08.03.2018.
12:48
b92.net, Vestionline

Mihajlovićeva poručila Brnabićevoj: Moraš da presečeš

Tanjug
Zorana Mihajlović poziva Anu Brnabić na bunt

- To je, pre svega, dan za bunt, za protest! Danas je dan kada treba da se setimo svih onih velikih žena koje su se mnogo pre nas borile za ovo što imamo i dan kada treba da ustanemo i kažemo: "Hoćemo veća prava!" - istakla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Ona se zapitala i šta žene danas rade po pitanju svojih prava i da li su zaboravile da ih uopšte imaju.

- Ne, i danas, kao i pre više od jednog veka, moramo da se borimo za svoja prava. I koliko god prostora da osvojimo, uvek ćemo iznova morati da se za njega borimo - napisala je MIhajlovićeva. 

Pomenula je i da je Srbija, posle nekoliko godina velikog rada, konačno dobila oderan, evropski Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti.

- Imamo zakon koji ima veliku podršku našeg društva. Imamo nacrt zakona koji Vlada treba da prihvati i uputi ga Skupštini na usvajanje, ali koji više od šest meseci čeka kod ministra rada i socijalne politike - istakla je ona a potom i uputila poruku premijerki Ani Brnabić: 

"Ne propuštam priliku i da ukažem na to da je vreme da premijerka Ana Brnabić preseče i da odluči da li će žene u Srbiji da dobiju veća prava ili ne. Na kraju, pošteno je da jedna žena donese odluku o tome." 

Podsetimo, Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti od prošle jeseni zaglavljen je u polemici između predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zorana Đorđevića. 

2024 © - Vesti online