Sreda 07.03.2018.
20:58
Vestionline, Tanjug

Lekar sa VMA branio se ćutanjem, određen mu pritvor

pixabay.com
Doktor uhapšen zbog zloupotrebe položaja (Foto: Ilustracija)

Na saslušanju u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni nije iznosio odbranu, precizrala je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. Ona je ukazala da u ovom slučaju nema drugih osumnjičenih osim B.R.

Što se tiče pritvora, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda za suzbijanje korupcije doneo je rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

B.R. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Hapšenje lekara na službi u Vojnomedicinskoj akademiji potpukovnika B.R, prvi je slučaj u Srbiji koji se vodi u Posebnom odeljenju za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Višeg suda u Beogradu, koja su počela sa radom prošle sedmice, početkom primene novog Zakona o organzaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. 

Akciju hapšenja osumnjičenog zajedno su sproveli pripadnici Vojnobezbednosne agencije i pomenutog tužilaštva.

B.R, se sumnjiči da je kao lekar na službi u VMA duži vremenski period zloupotrebljavao svoj službeni položaj, ali detalji slučaja još nisu zvanično saopšteni. 

2024 © - Vesti online