Sreda 07.03.2018.
11:36
Vestionline, Tanjug

Fašizam u Hrvatskoj: Objavio sliku dece sa fantomkama uz "Za dom spremni“

Tanjug/Hina
Vladava je poznati učesnik protesta

"Ima ko će iza nas ostat 'za dom spreman' ma koliko se trudili petokrakaši! Bog i Hrvati! Za dom spremni", napisao je Vladava uz fotografiju, samo nekoliko dana nakon što je vladina Komisija za suočavanje s prošlošću ovaj poklič proglasila neustavnim, odnosno da se može koristiti samo u izuzetnim situacijama i uz posebnu dozvolu.

Vladava, koji je inače bio i učesnik protesta pred splitskim pozorištem zbog predstave reditelja Olivera Frljića zajedno sa  Markom Škejom, poznatim po tome što nosi hitlerovske brkove, i nosio je transparent na kojem je pisalo "I u ratu i u miru, mi smo spremni".

Upitan da li su na fotografiji njegova deca, Vlada je za portal Index.hr rekao da nisu, da je fotografiju skinuo sa društvene mreže.


- Nemam pojma čija je to slika. To je alegorija - rekao je.

Na pitanje da objasni tu alegoriju, bivši HOS-ovac je rekao da je reč o zafrkanciji, te da ti portali njemu i njegovim istomišljenicima za to i služi.

- Nema tu ozbiljno ništa, tako da ne treba to gledati s ozbiljne strane. To je međusobna zafrkancija saboraca vezana uz ovaj pozdrav i ovu zabranu. S tim se zafrkava. Kao, nastaviće se pozdravljati. To je kao provokacija, jednostavno, sad će svi početi jednostavno to. Svaka zabrana retroaktivno izaziva reakciju. Najgora stvar je što će deca nastaviti da potenciraju na tto. U tom smislu je to tako, a ne isticanje svoje dece - naveo je ovaj bivši HOS-ovac.

- Ne znam, došla slika, svako stavlja, oni pozdravljaju, možeš se samo zafrkavati. Nisam toliko skrenuo - dodaje Vladava.

2024 © - Vesti online