Sreda 07.03.2018.
08:01
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 7. mart

V. Sekulić
Legendarni Nenad Stekić danas slavi 67. rođendan

Nenad Stekić

7. marta 1951. godine rođen je Nenad Stekić, najbolji jugoslovenski i srpski skakač udalj svih vremena. Stekić je, noseći dres Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, ušao u anale naše i evropske atletike. Višestruki je državni prvak i rekorder, a skokom od 8,45 m bio je i evropski rekorder. Ova daljina je i posle 35 godina važeći nacionalni rekord! Inače, na zvaničnim takmičenjima je više od stotinu puta „leteo" preko osam metara. Pamte se njegova „srebra" sa Evropskih šampionata - dva na otvorenom i jedno u dvorani, „zlata" sa Mediteranskih igara i Univerzijade.

Radučoju koban po crno-bele

7. marta 1990. godine, pošto je preko Seltika i Groningema dočekao evropsko proleće, Partizan je na prvi četvrtfinalni meč Kupa pobednika kupova otišao na megdan Dinamu u Bukurešt. Jedan od najboljih rumunskih timova iskoristio je greške u odbrani crno-belih da golovima Radučoja u 18. i 57. minutu povede sa 2:0. Nošen sjajnom podrškom svojih navijača koji su doputovali u Rumuniju Partizan je ipak uspeo da smanji rezultat. Gol nade za revanš postigao je Spasić u 70. minutu.

Preminuo Vladimir Smolarek

7. marta 2012. godine sa životne scene otišao je i nekadašnji poljski reprezentgativac Vladimir Smolarek, član ekipe koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. osvojila treće mesto. U dresu državnog tima odigrao je 60 utakmica i postigao 13 golova, a pored matičnog Viđeva igrao je i u Borusijii iz Dortmunda I Fejenordu.

2024 © - Vesti online