Sreda 07.03.2018.
01:03
A. Vučićević - Vesti

Stara Raška deli i šakom i kapom

Rade Prelić
Čuveni humanitarac: Milovan Ivanović

Obeležavanju slave u hramu Svetog Dimitrija u Novom Beogradu i Skupštini prisustvovale su stotine članova organizacije, te državni sekretar Nikola Selaković, mileševski vladika Atanasije, književnik Matija Bećković, poznati glumac Ivan Bekjarev i mnogi drugi.

- Uslovi za rad humanitarnih organizacija su vrlo teški, pa je mogućnosti za humanost sve manje. Ipak, godina za nama je bila uspešna. Svako ko je donirao u humanitarne svrhe ovih dana za mene je heroj. Mi ćemo se kao organizacija stalno boriti da nam takvi ljudi veruju - rekao je predsednik Upravnog odbora Stare Raške Milovan Ivanović.

On je podsetio da je Stara Raška tokom 2017. godine pomogla veliki broj siromašne dece, seoska domaćinstva sa sadnicama voća, vrtiće, škole i zdravstvene ustanove, ali i pojedince koji se bore sa teškim zdravstvenim problemima.

Novinarska nagrada Branku Stankoviću

Kao i svake godine, i ove je uručena novinarska nagrada "Gordan Ranitović". To priznanje je pripalo autoru emisije "Kvadratura kruga" Branku Stankoviću iz Beograda, koji je u svojim emisijama veliku pažnju posvetio upravo Raškoj oblasti.

Stanković je dobitnik preko 60 domaćih i međunarodnih nagrada za filmsko i televizijsko stvaralaštvo. Među tim nagradama su i one dobijene za novinarsku hrabrost, plemenitost, ali i doprinos srpskoj kulturi kao što su Zlatna značka i Srpski vitez kulture.

- Organizovali smo i manifestaciju Javor - Kalipolje 2017 koja je okupila veliki broj mladih iz Srbije i dijaspore. Našu omladinu iz rasejanja je primila i princeza Katarina Karađorđević na dvoru na Dedinju - ispričao je Ivanović.

Uručene su i nagrade za troje najuspešnijih studenata Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta, kao i Fakulteta veterinarske medicine, koji vode poreklo iz Raške oblasti. U ime dobitnika nagrade zahvalio se student Nikola Martać koji je istakao svoje staroraško poreklo i radost što nagradu dobija baš od ove organizacije. Nagrada predstavlja dodatni stimulans za uspešno koračanje putem obrazovanja, putem ličnog i profesionalnog usavršavanja i pokazuje da uloženi trud u znanje ipak nisu ostali neprimećeni.

Rade Prelić
Branko Stanković sa priznanjem
2024 © - Vesti online