Petak 09.03.2018.
03:30
Vestionline

Zašto ovo ne treba da radite na letovanju?

pixabay.com
A opet ko će da vas slika u vodi?

Razlog za to bi mogla biti činjenica da selfiji baš i nisu fotografije koje vas predstavljaju u najboljem svetlu, ne vezano za lokaciju na koji su fotografisani. 

Selfiji snmljeni sa razdaljine od tridesetak centimetara izobličavaju dimenzije i proporcije lica, tako da na njima nos izgleda 30 odsto veći nego u stvarnosti, piše Travel and Leisure. 

U istaživanju objavljenom u časopisu Facial Plastic Surgery, navodi se da, nasuprot pomenutom, fotografije slikane sa razdaljine od metar i po, ne dovode ni do kakvih distorzija fotografisanih objekata. 

U istraživanju se navodi da je 42 odsto plastičnih hirurga, koji su učestvovali u anketi Američke akademije za facijalnu plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, izjavilo da njihovi pacijenti, koji obavljaju kozmetičke zahvate lica, navode da to rade zbog lepšeg izgleda na selfijima i fotografijama za deljenje na društvenim mrežama. 

Hirurzi navoda da ti pacijenti, najverovatnije, ne bi ni preduzimali estetske zahvate da svoj izgled ne zanivaju na izobličenim selfi fotografijama. 

Čak i ako ne razmišljate o estetskoj hirurgiji, napuštanje navike slikanja selfija, čak i na najegzotičnijim lokacijama, možda i nije toliko loša ideja - kako za ego, tako i za foto-album.

2024 © - Vesti online