Utorak 06.03.2018.
10:31
Vestionline, Tanjug

"I dalje se svađam sa socijalistima - da li sam izdao Slobu, gde je njegova slika..."

Tanjug
SPS podbacio na izborima: Ivica Dačić

Lista "Ivica Dačić - SPS - Dragan Marković Palma - JS" osvojila je 6,13 odsto glasova na izborima, što znači da će u Starom dvoru imati devet odbornika.

- Realan broj glasova koji je trebalo da osvojimo je osam, devet odsto. SPS mora više da iskoristi moj rejting... Međutim, socijalisti su teški ljudi, ne prihvataju autoritete... I dalje moram da se svađam sa njima da li sam izdao Slobu ili nisam, pa gde je Slobina slika... - rekao je Dačić u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi, prenosi B92. 

Dačić je dodao da mu je direktor Ipsosa Marko Uljarević rekao da je njegov lični rejting dosta visok, te je ocenio da stranka to mora da koristi. 

Navodi i da često postoje svađe da li će naziv liste da bude "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić", što je pogrešno. 

- Pogrešno je i to ne zbog mene... Time se podiže rejting stranke. Lista oko SNS imala je ime Aleksandra Vučića, svima je jasno da je on okosnica politike naprednjaka. Ako to u SPS ne može da bude Dačić, onda treba da nađu novog predsednika - rekao je Dačić. 

Osvrnuo se i na pojedine tekstove u medijima da će SNS "iz sažaljenja" pozvati socijaliste da budu deo vlasti u Beogradu. 

- Mislim da bi za našu partiju i njene članove bilo pedagoški dobro da malo ne budu na funkcijama. Uz mene su navikli da stalno budu na vlasti - rekao je Dačić. 

Dačić je istakao i da je sa Vučićem više puta pričao o izborima u Beogradu pre glasanja, a da su procenjivali da li treba da izađu u jednoj ili dve liste. 

- Nismo zadovoljni rezultatom i mnogo je razloga za to. Potrebne su promene i reforme u našoj stranci, ali to nema nikakve veze u smislu našeg opredeljenja na republičkom nivou. A da li će SPS da bude na vlasti u Beogradu? Apsolutno je nebitno, niko ne treba da ima obavezu prema SPS. Spremni smo da budemo deo tog tima, ali možda je i dobro da se neko malo školuje - naveo je Dačić.

2021 © - Vesti online