Ponedeljak 05.03.2018.
19:52
Vestionline

Preokret Zvezde u Laktašima: Crveno-beli sa prvog mesta ulaze u plej-of

abaliga.com/Igokea/Nenad Vuruna
Tejlor Ročesti je bio nezaustavljiv za domaće košarkaše

Od početka su domaći imali prednost koja nije iznosila više od osam poena. Crveno-beli nisu nikako uspevali da uhvate pravi ritam. Ipak, sve se promenilo u poslednjoj četvrtini. Na samom početku je Zvezda napravila seriju 10:1 i preokrenula na 70:66. Tada se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj su gosti uglavnom bili u prednosti.

U poslednja dva minuta se ušlo sa prednošću Zvezde 79;71, ali je onda Vuk Radivojević napravio seriju 5:0 i smanjio na 79:76. Tada je Dušan Alimpijević zatražio tajm-aut posle kojeg je Džejms Feldin pogodio trojku za konačnih 82:76. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena, a pratili su ga Pero Antić sa 11, te Dejan Davidovac, Džejms Feldin, Matijas Lesor i Milko Bjelica sa po osam. Kod domaćih je Jevrović ubacio 17 poena, Radivojević 12, a Artis i Rikić po 11.

Kolo pre kraja poznati su parovi plej-ofa ABA lige. Crvena zvezda će igrati protiv Mornara, a u drugom polufinalu se sastaju Budućnost i Cedevita. Prvi mečevi se igraju 18. marta, revanš je 24, a eventualna majstorica 31. marta. Borba za šampiona počinje 9. aprila i igra se na tri pobede. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online