Ponedeljak 05.03.2018.
19:03
rs.n1info.com

Teodorović: Šešelj najsrećniji zbog pobede svog učenika Vučića

Tanjug
Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić (Foto: Arhiva)

- Pobeda je ostvarena uz deljenje svinjskih pašteta sa likom predsednika, besplatnih pljeskavica u Ripnju, sa spiskovima stanara, mene su slikali u zgradi i na glasanju. To je neverovatan pritisak. Dovodili su glasače iz Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva da glasaju u Beogradu - kaže Teodorović.

Govoreći o izbornim nepravilnostima, Teodorović je ocenio da je opozicija, naročita ona koja je ostala ispod cenzusa, pristala da učestvuje uprkos tome što je znala za to i da stoga snosi objektivnu odgovornost.  

On podseća da je na svim poslednjim izborima izlaznost oko 50 odsto, a da polovina onih koji izađu na birališta glasa za Vučića što čini da četvrtina stanovnika podržava režim.

- Veliku odgovornost za rezultat snosi 49 odsto stanovnika Beograda koji nisu izašli na izbore i oni odlučuju političku sudbinu ovog naroda - smatra on.

Teodorović kaže da su se partije izgubile na izborima i da umesto njih dobijamo sve više ličnosti.

- Mislim da se stvorio prostor za nova lica. Ako ste na sceni 15 do 20 godina i ostvarite dva odsto, vi morate da se sklonite. Ja to mislim, ne prozivam nikoga - kaže on.

2024 © - Vesti online