Ponedeljak 05.03.2018.
18:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević

Hvala dobrotvoru, živi smo

D. Đorđević
Pun raf lekova: Dejan Milošević

Donacija je uručena sa malim kašnjenjem, jer su Miloševići pored svih bolesti koje su ih spopale preležali i opasan virus gripa, posebno Dejan, pa su bili izolovani više od dve nedelje.

- Hvala našem dobrotvoru, hvala što svakog meseca vodi računa o nama. Bog mu blagoslovio stope kojima hoda, doneo zdravlje, mir i sreću kao i njegovoj porodici. Virus gripa zamalo da nam presudi. Prvo sam ja bila bolesna, pa Dejan. On je slabog imuniteta, bled je kao mesec u nekrštenim danima, pa sam brinula šta će biti s njim. Po uputstvu lekara kupila sam potrebne lekove, vitamine, sve što on može da podnese i hvala Bogu završilo se sve kako treba. Živi smo, pa sad zahvaljujući donacijama da izmirimo dugove i kupimo nešto od hrane. Za lekove ide i više od 50 evra mesečno, a moja penzija je oko 130. Mučimo se, ali radujemo kada ujutru otvorimo oči i vidimo jedno drugo, kad pijem kafu, a on čaj - priča brižna majka-hrabrost Vesna.

Dejan je oboleli ratnik koji je kao dobrovoljac bio u Republici Srpskoj da brani srpsku nejač pune dve godine. Prvo se razboleo od vijetnamskog sindroma, pa šećerne bolesti i na kraju od virusnog oboljenja kostiju stopala. Noge su iskrivljene, previja ih tri puta nedeljno i tihuje uz muziku na tranzistoru i čitanju istorijskih knjiga.

Uz Miloševiće 12 godina

Miloševići žive u naselju Čerenac, na obodu Vranja, u divlje useljenoj zgradi pre više od 10 godina, bez struje i vode.
- Mio je život ma kakav bio, kažu naši stari. Našem stalnom dobrotvoru i svima, koji su nam do sada pomagali zahvaljujemo i molimo se Bogu za sve njih. Bez njih, bez čitalaca "Vesti" ne bismo bili živi, jer pomoć dobijamo punih 12 godina - ispraća nas Vesna sa očima punim suza.

 

 

 

2024 © - Vesti online