Ponedeljak 05.03.2018.
21:11
Ž. Marković - Vesti

Zimski susret ugrejao duše

Ž. Marković
Dečji ansambl SKUD "Petar Kočić"

Zabava je bila rekordna, što se tiče posećenosti, jer se okupilo više od 400 gostiju. Pored zemljaka iz okoline Soloturna i Berna stigli su i oni iz kantona Švic, Sent Galen, Cirih, Bazel, Nidvalden, Obvalden, Argau i drugih kantona pa čak iz Nemačke iz Minhena.

Program su otvorili gosti iz Dugog Polja i Botajice, a potom su na binu stupili i najmlađi folkloraši domaćina. Za njima je zaigrao dečji ansambl gostiju iz Berna, pa opet KUD "Zoran Tomušilović". Domaćini su predstavili i svoj pripremni ansambl, baš kao "Karađorđe". Sam kraj je pripao gostima iz Republike Srpske i veteranskom ansamblu domaćina.

Ž. Marković
Nova koreografija: Veterani su vredno vežbali za premijeru

Neumorni veterani

- Naši veterani su se večeras premijerno predstavili novom koreografijom. Mnogo su se trudili i vredno vežbali da bi večeras mogli da se predstave publici. Članovi našeg prvog ansambla su odlučili da ne nastupaju kako bi pomogli u radu. Veoma sam ponosan na njih jer su se zaista trudili i dobro odradili svoj posao. Takođe bih zahvalio i svim roditeljima i upravi na pomoći - kaže Vasiljević.

Posle nastupa folkloraša, Joco Vasiljević, predsednik SKUD-a "Petar Kočić" podelio je zahvalnice i prigodne poklone gostujućim udruženjima. On je rekao da će ovo veče pamtiti zauvek.

- Ovoliko gostiju nismo imali nikada do sada. Puno dugujemo meštanima sela Dugo Polje i Botajica koji rade u Švajcarskoj. Slaviša Bošković, član naše uprave koji je rodom iz Botajice, predložio je ovo okupljanje i pokazalo se da je ideja bila odlična. On je takođe za goste iz RS omogućio smeštaj kod zemljaka i olakšao upravi tu obavezu - navodi Vasiljević.

Ž. Marković
Pripremni ansambl domaćina

Slaviša Bošković ističe da je u društvu aktivno mnogo članova iz sela Botajica, Dugo Polje i Podnovlje, i okoline Modriče uopšte. - Zahvaljujem svim porodicama koje su prihvatile goste iz Republike Srpske koji su oduševljeni dočekom i gostoprimstvom. Veliko hvala i našim komšijama iz KUD-a "Karađorđe" iz Berna, koji su svojim nastupom uveličali ovo veče - kaže Slaviša Bošković.

Milica stigla iz Londona

- Moram da zahvalim posebno Milici Dičić (članica prvog ansambla i jedan od umetničkih rukovodioca pripremnog ansambla). Ona je zbog školskih obaveza bila u Londonu. Stigla je predveče i direktno sa aerodroma došla u salu, uzela tacnu u ruke i služila goste. To je nešto što me je oduševilo i dokazuje da smo stvarno velika i složna porodica - ističe Joco Vasiljević.


 

2024 © - Vesti online