Ponedeljak 05.03.2018.
18:06
D. N. P. - Vesti

Skandalozan miting u Novom Pazaru: Ugljanin poziva na linč policije

A. Čukić
Erupcija uvreda: Sulejman Ugljanin

- Tražimo da Bošnjaci dobiju status naroda, a Sandžak punu autonomiju sa svojim istitucijama, da u Sandžak dođu policija i druge strukture Evropske unije, Oebsa i NATO-a i da brane Bošnjake, tražimo da se procesuiraju svi koji su devedesetih godina počinili zločine nad Bošnjacima, da se do prvog juna ove godine u svim državnim institucijama, a posebno u policiji i pravosuđu, usaglasi nacionalna struktura - rekao je, između ostalog, Ugljanin.

Potom se posebno ustremio na pravosuđe i policiju čije pripadnike je nazvao banditima, ubicama i izdajnicima...

- Dajemo im rok od tri meseca da sve to isprave i reše, do tada nemojte da se zaustavljate na zahtev policajaca i da se odazivate na sudske pozive, bahatim policajcima koji zloupotrebljavaju svoj položaj na licu mesta svucite uniformu i ostavite ih u "čamaširama" (gaćama), ako treba, u borbi za svoja i prava drugih, i pobijte se sa njima - poručio je, između ostalog, Ugljanin.

Vulin: Pravosuđe na potezu

Sulejmanom Ugljaninom ne treba da se bavi politika već pravosuđe, on treba da odgovara za svoje izjave, ističe u svom reagovanju ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje:
- Ako je Srbija pravna država onda zakoni moraju da se primenjuju, a pozivanje na pobunu i rušenje ustavnog poretka mora biti kažnjeno. Zlo koje Ugljanin priziva nije iz njegove glave, pa ni iz naše zemlje, ali kada ga već izgovara kao svoje neka bude spreman da za njega i odgovara. Ovo nije prvi put da Srbi i Bošnjaci u Raškoj oblasti pokušavaju da se posvađaju i zakrve, neće mu proći, Vojska Srbije je tu da brani sve svoje građane, Srbija sve svoje građane voli i poštuje podjednako i na isti način.





 

2024 © - Vesti online