Ponedeljak 05.03.2018.
00:01
Vestionline, Tanjug

Mediji u regionu: Apsolutna pobeda Vučićeve liste

Tanjug
Ceo region izvestio o pobedi SNS-a u Beogradu, Aranđelovcu, Boru i Sevojnu

Agencije HINA i FENA prenele su da je Vučić u prvom obraćanju novinarima na konferenciji u sedištu stranke rekao da ostvareni rezultat liste SNS inspiriše na nove promene i razvoj, te da je uveren da će Srbija pružiti podršku ključnim projektima za grad Beograd, gde je njegova lista osvojila apsolutnu većinu.

Agencije prenose da su izbori u Beogradu najavljeni kao moguća prelomna tačka za vladajuće naprednjake.

Portal Dnevik.hr je preneo takođe da je lider SNS proglasio pobedu liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na lokalnim izborima u Beogradu i u još tri opštine.

Portal dodaje da je lista bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa osvojila je 18,6 posto, nekadašnji vaterpolo reprezentativac i gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić osam posto, a koalicija SPS-JS na čelu s Ivicom Dačićem 6,2 posto.

Zagrebački Večernji list je konstatovao pobedu liste okupljene oko SNS, a prenosi i obraćanje Dragana Ðilasa koji je poručio da će od sutra pozvati sve ljude koji, kako je rekao, žele promenu u borbu za izbore koji slijede...

Portal RTCG peneo je informaciju da je lista okupljena oko SNS Aleksandra Vučića osvojila ubedljivu većinu na beogradskim izborima, pozivajući se na podatke Ipsosa izvedene na uzorku od 90,6 odsto glasačkih listića.

Navode i da je Vučić ocenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji koji je njegova stranka do sada ostvarila na bilo kojim izborima u Beogradu do sada.

2024 © - Vesti online