Nedelja 04.03.2018.
23:47
Vestionline, Tanjug

DJB-Dveri: Najneregularniji izbori do sada

Twitter/DostaJeBilo
Neuspeh na izborima: Saša Radulović i Boško Obradović

Prvi na listi koalicije DJB-Dveri Vojin Biljić rekao je novinarima u izbornom štabu da su izbori bili puni nepravilnosti, nasilja, birača sa lažnim ličnim kartama i biračima dovođenim sa strane da glasaju. 

Kandidat za odbornika iz redova Dveri Srđan Rogo naveo je da gotovo da nije bilo biračkog mesta u Beogradu ispred kojeg nisu primećeni, kaže, aktivisti SNS, čak i visoki funkcioneri sa spiskovima kako razgovaraju sa biračima ili ih dovode. 

- Na velikom broju biračkih mesta je narušena tajnost glasanja zloupotrebom mobilnih telefona. Popisivali smo tokom celog dana te nepravilnosti, bilo je čak verbalnih i fizičkih sukoba sa aktivistima SNS, mnogo toga je objavljivano na društvenim mrežama - naglasio je Rogo. 

Dodao je da je koalicija poslala zvaničan zahtev Gradskoj izbornoj komisiji da izvrše uvid u birački materijal. 

Obradović: U CeSID-u i IPSOS-u "ološ"

Predsednik Dveri Boško Obradović nazvao je večeras "ološem" analitičare iz CeSID- a i IPSOS-a, reagujući na rezultate beogradskih izbora.

"Ovaj ološ iz CESID-a i IPSOS-a prvo stavio DVERI-DJB u Beogradu na tri posto. Sad kažu četiri posto. A, niko ne zna rezultate. Gradska izborna komisija još nije imala niti jednu konferenciju. Ko određuje rezultate izbora u Srbiji: glasovi birača ili nevladine organizacije pod kontrolom?", napisao je Obradović na Tviteru. 
 

2024 © - Vesti online