Nedelja 04.03.2018.
23:32
Vestionline, Tanjug

Dačić zadovoljan rezultatima: O koaliciji sa SNS odlučuje pobednik

Tanjug
Zadovoljni rezultatima: Ivica Dačić sa predstavnicima liste okupljene oko SPS-a

On je naglasio da su ovo bili veoma važni izbori za budućnost te partije, jer su predviđanja javnog mnjenja bila da neće preći cenzus, te da je ovim rezulatom koalicija pokazala jačinu u situaciji kada se "odlučivalo između SNS i svih ostalih".

Dačić je rekao da su spremni da nastave koaliciju sa SNS, ali da je pobednik taj koji odlučuje.

Kako kaže, rezultat koji su ostvarili je za jedan ili dva odsto manji nego na parlamentarnim izborima što jeste, kaže, razočaravajuće, ali podseća da je cilj ostvaren i da stranka nastavlja dalje.

- Uvek ima onih koji glasaju samo za onog ko će da pobedi. Jeste mi žao, ali kada pogledate da su samo četiri liste od 24, prešle cenzus, to je dobar rezultat. Mi nismo bili glavni učesnici ovih izbora, da jesmo, možda bi bilo bolje. Takođe, da su istovremeno održani parlamentarni izbori, siguran sam da bi imali bolji reziltat, a da bi neki drugi, kao na primer Šapić, imali gori - rekao je Dačić novinarima.

On je naveo da je možda i sam kriv za izborni rezultat, jer se zbog svojih ministarskih dužnosti nije mnogo uključivao u kampanju ali, podvlači, da je stranka zadovoljna i da se sada okreće radu na ostvarivanju boljih rezultata nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Dačić je prokomentarisao i određene neregularnosti na izborima rekavši da još nikada nije video da ambasadori budu posmatrači, te dodao da kao i predsednik Vučić i on smatra da Srbija treba da pošalje posmatrače kad izbori budu održavani u zemljama iz kojih su ti ambasadori.

On je zakjučio da svaki glas za SPS na izborima za Skupštinu Beograda nije bio izraz ubeđenja da će ta stranka pobediti, već izraz vere u SPS.

Upitan za koaliciju sa SNS, Dačić je rekao da SNS ima većinu u skupštini grada i bez SPS-a, ali da SPS i SNS imaju zajedničke ciljeve koje mogu da ostvaruju zajedno. 

- Onaj ko je pobedio ima pravo da donese tu odluku - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je SPS u opštini Sevojno, gde je na izborima učestvovao zajedno sa SNS osvojio 62 odsto glasova, u opštini Bor gde je takođe nastupio sa SNS oko 60 odsto, a da je u Aranđelovcu, gde su nastupili sami osvojeno 12 odsto.

Kako kaže, posebno je ohrabrujući rezultat iz Aranđelovca, jer je 12 odsto više glasova nego što su ostvarili na parlamentarnim izborima pre dve godine.

Dačić kaže da se ne kaje što je SPS išao na izbore odvojeno od SNS i dodaje da je ovaj rezultat dobar s obzirom da je ta stranka uvek ostvarivala najslabije rezultate u Beogradu, a na komentar da su ti rezultati ipak niži u odnosu na parlamentarne izbore Dačić je istako da su zadovoljni i dodao "šta onda treba da kažu ovi iz DS?".

Dačić je na kraju novinarima rekao da sada ide da zajedno sa Draganom Markovićem Palmom i Aleksandrom Antićem čestita Aleksandru Vučiću na pobedi SNS.

2021 © - Vesti online