Nedelja 04.03.2018.
17:54 >> 18:29h
Vestionline

Raduj se Srbijo: Ivana Španović je dvoranska šampionka sveta!

Tanjug/AP
Ivana Španović je najbolja na svetu

Srebro je pripalo Amerikanki Britni Riz sa 6,89, a bronza Nemici Sostene Moguenara Tarum sa 6,85.

Španovićeva je vodila od prve serije kada je skočila 6,89 metara. U drugoj je imala nešto slabiji skok od 6,74, dok je u trećoj prestupila. Četvrta serija je donela mnogo uzbuđenja. Prvo je Britni Riz skočila 6,89 i preuzela prvo mesto jer joj je drugi skok bio bolji od Ivaninog. Na taj način je našoj atletičarki bacila rukavicu u lice, a ova je prihvatila izazov. Španovićeva je skočila 6.96 metara što je novi najbolji rezultat ove sezone.

U petoj seriji je Rizova podbacila skočivši 6,72, pa je naša atletičarka odlučila da ne skače u petoj seriji. Rizova je u poslednjoj skočila samo 6,64, a onda je Kaniša Bruks skočila do 6,70 što joj je bilo dovoljno bilo dovoljno za četvrto mesto. Poslednja je skakala Nemica Moguenara Tarum, ali je doletela samo do 6,30 metara i morala je da se zadovolji trećim mestom. Bio je to znak da Ivana počne sa slavljem, pa ni u poslednjoj nije skakala.

Na taj način je nastavila sa serijom odličnih rezultata na velikim takmičenjima. Španovićeva je aktuelna evropska šampionka u dvorani i na otvorenom, te bronzana sa olimpijskih igara u Riju. Ovim rezultatom je kompletirala kolekciju medalja sa svetskih dvoranskih prvenstava, jer ima srebro iz Portlanda 2016. i bronzu osvojenu u Sopotu 2014. godine.

Odmah po osvajanju zlatne medalje naša atletičarka je dala interesantnu izjavu.

2024 © - Vesti online