Nedelja 04.03.2018.
15:46
Vestionline, Blic.rs

Srbin želi da uđe u italijanski parlament

pixabay.com
Srbin se u Italiji zalaže za ukidanje sankcija prema Rusiji

- Moja partija se zove "Lista del popolo per la constituzione" i znači Lista naroda za odbranu ustava, a zalaže se prvenstveno za prava nacije i naroda koji su zavedeni ustavom Italije. Naš program je, prema mom mišljenju, najbolji jer poseduje rešenja za sve probleme unutar Italije - od ekonomske krize do imigracije, a imamo cak i rešenja za spoljnopoliticke tenzije u Evropi - naveo je on u intervjuu za "Blic".

On navodi da sistem u Italiji trpi veliki pritisak "zbog tankog budžeta", a da je rešenje zaštita ustava te zemlje i njegova pravilna primena.

- Mi želimo ukidanje sankcija naše vlade prema Rusiji (...), Zalažemo se za suvernitet zemlje i izlazak Italije iz NATO jer u sklopu Alijanse Italija ima ogromne troškove koji prelaze i do 60 miliona evra dnevno - naveo je on.

Cvejić je istakao da Italiju i Srbiju vezuje tradicija partnerstva i prijateljstva, te da bi odnosi između dve zemlje trebalo da se podignu na viši nivo.

 -osovski problem je unutrašnji problem Srbije i mi se zalažemo za poštovanje Ustava Srbije prema kojem je Kosovo sastavni deo Srbije i mi to podržavamo. Smatramo da Srbija ima potpuno pravo da postane član porodice Evropske unije jer je kultura Evrope u Srbiji i u srpskom narodu - naglasio je.

2024 © - Vesti online