Nedelja 04.03.2018.
14:22 >> 16:08h
Vestionline, Tanjug

Vanredna situacija u Prokuplju: Evakuisano više od 70 ljudi

youtube.com/printscreen
Zbog topljenja snega i obimnih kiša rekal Toplica se na nekoliko mesta izlila

Navodi se da se prava drama odigrala u Kosovskoj ulici u tom gradu kada se kuća u kojoj se nalazila starija žena potpuno obrušila i zajedno sa potpornim zidom završila na kolovozu.
Portal navodi da je žena u trenutku obrušavanja bila u drugom delu kuće.

RTS navodi da je naglo toplenje snega i kiša, koja je padala sve do jutros, doprinelo da Toplica premaši nivo redovne odbrane od poplava i izlije se u Prokuplju na nekoliko kritičnih mesta.
Najteža je situacija u naselju Guba, gde je voda prodrla u desetak kuća i odakle je do sada evakuisano oko 75 ljudi.

Zbog novonastale situacije, u stalnom je zasedanju Štab za vanredne situacije opštine Prokuplje, mobilisani su svi kapaciteti javnih preduzeća, a na raspolaganju je i veliki broj volontera, koji su spremni da se uključe u zaštitu od poplava.

Nivo reke Toplice, u gornjem toku za poslednjih dvanaest sati porastao je za petnaest centimetara i ima tendenciju daljeg rasta, tako da je sasvim izvesno da će problema i dalje biti, naročito u toku kroz Prokuplje i nizvodno.

Izlila se reka Kosanica kod Kuršumlije

Kod Kuršumlije se izlila reka Kosanica i poplavila mlin i polje u selu Kastrat. Reka i dalje nadolazi i postoji opasnost da se izlije Toplica kod Pepeljevca, navodi portal "Topličkevesti". Kuće za sada nisu u opasnosti, ali s obzirom na visoku temperaturu i naglo topljenje snega očekuje se da nivo Kosanice i Toplice i dalje raste. Nadležni prate sutuaciju i reagovaće u slučaju opasnosti.

2024 © - Vesti online