Utorak 20.07.2010.
17:05 >> 18:15h
Mondo, Vestionline

Crni roditelji, a belo dete

Ova neobična pojava potpuno je zbunila lekare, koji su porodili Anđelu Ihegboro i nemaju nikakvo objašnjenje za ovo "čudo prirode". Lekari kažu da dete nije albino, već da je bele puti i da ima plavu kosu i oči. Roditelji male Nmači (u prevodu "Božja lepota"), kako su je nazvali, kažu da nemaju nijednog pretka koji je bio belac.

Porodica Ihegboro

Bendžamin i Anđela su pre Nmači dobili dvoje dece. I dečak i devojčica imaju crnu boju kože.

"Kada sam video dete, pomislio sam da se neko zeza sa mnom. A onda sam u šali upitao: 'Da li je moje'. Nismo skidali pogled sa nje, bili smo potpuno zbunjeni", izjavio je 44-godišnji otac.

Majka, naravno, kao majka ne obraća pažnju ni na šta. Važno je da je dete živo i zdravo. "Prelepa je, ova moja čudesna beba", rekla je Anđela.

Otac ne sumnja da je dete njegovo. "Moja žena je iskrena prema meni. Znam da je dete moje!".

Anđela i Bendžamin su se pre pet godina doselili u Veliku Britaniju i tvrde da ne znaju ni za jednog pretka koji je imao belu put ili nešto slično.

"Pregledao sam rodne knjige u Nigeriji. Moja majka je Nigerijka, crne puti, doduše za nijansu svetlije od moje, ali ne znam da mi je bilo koji predak imao svetlu boju kože. Pitali smo se da li je ovo neki genetski obrt, ali opet, šta reći na plavu kosu sa uvojcima?", začuđen je otac, koji ističe da je najvažnije da je dete zdravo i da je svi vole.

Dešava se da osobe čiji su roditelji iz mešanih brakova dobiju decu različite boje kože, poput jednog britanskog para, ali ovakvi slučajevi se dešavaju jednom u milion.

Nedavno je jedna Britanka iz Birmingema na svet donela blizance - jedno crne, drugo bele puti. Ali, ona je meleskinja, a njen suprug belac, pa te stvari i nisu toliko neobične i nemoguće.

2023 © - Vesti online