Ponedeljak 05.03.2018.
07:43
B. Miličić - Vesti

Sneg i hladnoća sačuvali vukove

Vesti
Zima otvara apetit: Ručak pod šatorom

Slično kao na prethodnim hajkama na Ozrenu i Kozari, ni ovde učesnici hajke nisu živog vuka ni videli, ali su zato uživali u druženju, a posebno čarima prave zime. 

Upravo je ta zima sa visokim snegom i niskim temperaturama "sačuvala" vukove, tako da su brojni lovci videli samo prepariranog trofejnog vuka postavljenog uz svečani sto.

I u ovoj, trećoj hajci na vuka ove zime u organizaciji lovačkih udruženja Republike Srpske, učestvovao je Dalibor Višić iz Minhena.

On je okupljenima u Aginom Selu pokazao broj "Vesti" u kojima objavljen tekst o hajkama na Ozrenu i Kozari. Svi koji su pogledali "Vesti" bili su oduševljeni najtiražnijim dnevnim listom u dijaspori.

To što niko nije odstrelio, ali ni video vuka na Čemernici, lovce nije posebno zabrinulo, jer bilo je drugih interesantnih sadržaja.

U prvom redu, to je lepo druženje lovaca sa raznih strana, zajednički ručak a onda i veselje uz muziku i folklor.

Tako je završena i treća hajka na vuka ove zime u lovištima i planinama Republike Srpske a da lovci nisu ustrelili nijednog vuka.

Mnoge to nije sekiralo, nego su sve prokomentarisali rečima: ima dana. Pored ostalog i za vuka i ostalu divljač, jer lovišta Republike Srpske bogata su raznim vrstama divljači i biće za svakog ponešto.

Darko Ćulum, predsednik Lovačkog udruženja Zmijanje, nije krio zadovoljstvo zbog dobro posećene lovno-turističke manifestacije.

- Ove godine nam je posebna čast što je sa nama i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske koji podržava lovni turizam u Republici Srpskoj. Mi smo podigli šator sa 800 mesta i on je ispunjen, a mislim da ima više od hiljadu učesnika ove manifestacije - kaže Ćulum.

Država ulaže u lovni turizam

Među učesnicima manifestacije Dani vuka Čemernica 2018 bio je i Savo Minić, predsednik Lovačkog saveza Republike Srpske.
- Dokaz da je lovni turizam ima perspektivnu u Republici Srpskoj potvrđuje i to što je i Vlada Srpske izdvojila oko 200 000 evra za tu granu. To su značajna sredstva za nas i njima ćemo finansiraće se unos nove divljači u naša lovišta, popravljanje i izgradnja infrastrukture i lovnih objekata - kaže Minić.


 

2024 © - Vesti online