Nedelja 04.03.2018.
04:30
Vestionline, B92

Hotel s najgorim recenzijama na svetu nalazi se u Prištini

Ipak, čini se da menadžeri hotela nisu previše uznemireni zbog loših kritika. Rezervacije putem interneta ne postoje, a hotel jedva i da nudi konekciju na internet. Takođe, nemaju ni zvaničan mejl. 

Čak je i Hašim Tači morao da prokomentariše izgled hotela koji mnogi predlažu kao sjajnu lokaciju za snimanje horor filma. 

- Ne mislim da je najgori hotel na svetu, ali samo zato što je svet veoma veliki - rekao je novinaru "Njujork tajmsa" nakon što mu je rekao da će odsedati u njemu. 

U hotelu koji ima 500 soba i 13 spratova, novinar Endru Hidžins je bio jedini gost. Poslednje spratove su naselili golubovi i otpad. Zidovi od tamnog drveta odslikavaju i najtamniju prošlost Kosova, tvrdi on uz reči da enterijer hotela podseća na film "Barton Fink" iz 1991. godine.

Menadžer hotela Rahim Fazliu kaže da hotel više ne zaslužuje pet zvezdica koje je imao u trenutku izgradnje 1978. godine. Ali, "uz malo šminke" može postati "simbol uspeha", prema njegovim rečima. 

Nije ni to baš jasno kako budući da glavni lobi smrdi na cigarete, a zeleni tepisi koji prekrivaju spratove su puni fleka i prljavštine, a često se mogu videti i bubašvabe. 

Pedesetosmogodišnja Šurije Abazi, čistačica u hotelu, počela je da radi u njemu samo mesec dana nakon otvaranja, a kaže da danas vode računa o tome da gosti (kojih više nema) imaju sapun i šampon. 

Hotel je nekada bio omiljeno mesto uticajnih komunista, pa je tako Josip Broz Tito imao svoj predsednički apartman na četvrtom spratu.

2024 © - Vesti online