Petak 02.03.2018.
22:35 >> 23:08h
Vestionline

Evroliga: Olimpijakos posle drame slavio u "OAKA", Fener srušio "kralja" u Madridu

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
Kostas Papanikolau poentira pored Džejmsa Gista

Tako su crveno-beli iz Pireja produbili krizu zelenih, koji su posle sjajnog starta zaređali sa neuspesima. Od starta meča gosti su bili bolji, kontrolisali igru i rezultat, ali su domaći odličnom igrom u četvrtoj četvrtini uveli meč u dramatičan finiš.

Spanulis je mogao da donese pobedu gostima i posle 40 minuta, ali je ubacio samo jedno od dva slobodna bacanja, pa je meč otiao u produžetak. A u njemu, gosti iz Pireja srušili su ljutog rivala pred 18.000 gledalaca u "OAKA", a briljirao je Amerikanac Roberts koji je sa dve trojke u dodatnih pet poena srušio ekipu Ćavija Paskvala.

U redovima vicešampiona Evrope, najbolji je bi Amerikanac Brejn Roberts sa 18 poena, od toga četiri trojke iz isto roliko pokuašaja, dok su Jorgos Printezis i Vasilis Spanulis ubacili po 15 poena. Srpski centar Nikola Milutinov postigao je četiri poena i imao četiri skoka za 22 minuta. Kod domaćina, najefikasniji je bio Nik Kalates sa 23 poena, Džejms Gist je ubacio 21, a Kris Singlton 13 poena.

U još jednom derbiju, u poslednjem meču kola, Fenerbahče je pobedio Real u Madridu - 86:83. U neizvesnom meču, Slukas je odlučio pobednika trojkom minut i po pre kraja za +6 - 84:78. Madriđani su u finišu bnapravili dramu, smanjili torjkom Rendolfa na 84:83, ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Najbolji kod šampiona Evrope bio je Grk Kostas Slukas sa 20 poena (četiri trojke). Luiđi Datome je ubacio 17 poena, a Džejms Naneli 16 poena (četiri trojke). Naši reprezentativci, Nikola Kalinić i Marko Guduruć, postigli su sedam, odnosno tri poena za goste iz Istanbula. Kod "kraljevića" Džejsi Kerol je postigao 15, a Luka Dončić 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online