Petak 02.03.2018.
16:16
Vestionline

Mandić uhapšen u Srbiji, pa pušten

EPA/Boris Pejović
Andrija Mandić

Srpska policija je, nakon što je od njega uzela izjavu, protiv Mandića podnela prekršajnu prijavu i privela ga sudiji za prekršaje, javili su podgorički mediji.

Mandić je inače sinoć bio u Pljevljima, gde je prisustvovao promociji knjige "Život i stradanje paroha kosaničkog Božidara Ćosovića“, a zajedno sa njim je navodno bio i Milan Lekić, bivši direktor Vodovoda u Pljevljima, i prema nezvaničnim informacijama oni su privedeni u Prijepolju.

Iz Nove srpske demokratije navode da Mandić nije pokušavao da pobegne već da je imao unapred dogovorene partijske aktivnosti u opštini Pljevlja, u okviru kojih je prisustvovao promociji knjige jednog člana stranke.

"Nakon toga je, sa najvišim funkcionerima OO NSD Pljevlja krenuo u seriju planiranih kućnih poseta. Kao što je uobičajeno, bio je neustavno i nezakonito praćen od strane policije sa ’bezbedne udaljenosti‘, ali to je činjenica na koju su funkcioneri Demokratskog fronta navikli i zbog koje se preterano ne uzbuđuju“, poručili su iz te stranke.

Iz stranke navode da je „ovo još jedna u moru sitnih podvala režima, kojima se želi opanjkati Demokratski front i njegovi lideri“.

"Naravno, imaće uspeha koliko i svi dosad. Mandić će biti u CG čim vozilo koje je poslato kao zamena za automobil oštećen u nanosima snega stigne po njega“, zaključili su iz NSD.

Podsećanja radi, Mandiću je zabranjen izlazak iz Crne Gore zbog suđenja za navodni "državni udar“, odnosno terorizam u pokušaju, koji se trenutno vodi pred Višim sudom u Podgorici.

2024 © - Vesti online