Subota 03.03.2018.
07:15
P. Ž.

Milinković tragičar posle rođendana!

EPA-EFE/CIRO FUSCO
Sačuvao mrežu

Inače, Juventus i Milan u ovom ciklusu italijanskog kupa nisu primili nijedan gol, pa ćemo videti koji će se od dva najbolja italijanska golmana na kraju radovati: legendarni Bufon ili njegov legitimni naslednik Donaruma.

Sergej Milinković Savić odigrao je ceo tok meča u Rimu. Lacio je bio za nijansu bolji rival, tražio prilike iz poseda lopte, a najbolju šansu imao je upravo Milinković Savić posle udarca sa 16 metara. Srpski reprezentativac nije bio na uobičajenom nivou, a krivac je njegov dojučerašnji saigrač Lukas Bilja, koji se od Srbina nije odvajao tokom svih 120 minuta. U produžecima takođe nije bilo golova, ali je bliži pogotku bio Milan. Neverovatan promašaj imao je Hrvat Kalinić u 117. minutu. Nakon kontre u kojoj je učestvovao i štoper Bonući, Kalinić je izašao sam ispred Strakoše, ali je šutirao visoko preko gola.

M. Todorović

Kežman: Biće najbolji u Evropi

Sergej Milinković Savić se prethodnih meseci dovodio u vezu sa gotovo svim najvećim klubovima Evrope, počev od Real Madrida, do Barselone, PSŽ-a, Mančeter Junajteda i Sitija, Juventusa, Liverpula... Direktor Lacija Igli Tare je ovih dana potvrdio da je klub prošle leta odbio ponudu od 70 miliona evra, a mediji spekulišu da će narednog leta njegova cena na tržištu preći 100 miliona evra.
- Tačno je da postoji veliko interesovanje klubova iz Italije, Engleske, Španije i Francuske. Ne bih o ciframa, ali sam siguran da će Sergej za nekoliko godina biti najbolji fudbaler Evrope. Pričamo o transferu na leto, a trenutno Lacio igra važnu sezonu i Milinković Savić je samo fokusiran na to - rekao je za italijanski Tutomerkato Mateja Kežman, bivši golgeter našeg nacionalnog tima, danas menadžer Sergeja Milinković Savića.

U penal-seriji, pored Milinković Savića i Ramosa, za "lacijale" je neprecizan bio i Lukas Leiva. Mrežu Donarume pogađali su Imobile, Anderson, Parolo i Lulić. Strakoša je s druge strane zaustavio udarce Rodrigeza i Montoliva, dok su precizni bili Bonaventura, Borini, Bonući, Kalhanoglu i Romanjoli.

Pjanić pogodio sa penala

U drugom polufinalu Juventus je savladao Atalantu sa 1:0 (prvi meč 1:0). Strelac jedinog gola bio je Miralem Pjanić u 75. minutu iz jedanaesterca. Prethodio je sporan detalj i navodni prekršaj nad Matuidijem. Torinezi su bez Iguaina i Dibale kontrolisali meč, a gosti iz Bergama zapretili su samo jednom, i to u 63. minutu kada je Gomez lobovao nepotrebno istrčalog Bufona, ali je lopta umesto u mreži završila na stativi.

Trener roso-nera Đenaro Gatuzo blistao je od sreće posle novog uspeha njegovog tima. Podsetimo, pre nekoliko dana Milan je takođe slavio u Rimu protiv Rome (2:0) u nacionalnom prvenstvu.

- Lacio nekih sedam-osam meseci igra sjajno kod kuće, vrlo su jaka ekipa u pogledu pojedinaca i taktike - kaže Gatuzo. - Mi smo imali dobar blok, pokušali da osujetimo rivala gde je najjači. Zasluge za ovo finale ima i Montela, nisam promenio mnogo toga. Igrači su počeli da veruju, ali još ništa nismo osvojili. Ne znam šta će biti posle juna s mojim ugovorom. Previše se o meni priča u poslednje vreme. Istina je da nisam bilo ko, ali moram mnogo da naučim u poslu koji mnogo volim. Ovde živim svoj san. Niko nikada mi nije dao ništa, put je još dug za mene.
Finale između Milana i Juventusa na programu je 9. maja u Rimu.

Basta ostao na klupi

Trener Lacija Simone Inzagi spremao je da u igru uvede i Dušana Bastu, verovatno umesto Adama Marušića, međutim odustao je od te izmene posle povrede Urugvajca Martina Kaseresa.

2024 © - Vesti online