Petak 02.03.2018.
10:31
Vestionline

"Kosovo je naizgled nerešiv problem, ne može ni napred ni nazad"

EPA/Petrit Prenaj
Tekst potpisa

Komentarišući da li na građane utiče ta situacija, Radosavović je rekao da se njemu čini da "emotivno da, racionalno ne".

- Dosta građana, ako žele da budu iskreni, reći će da je to nešto što ih žulja, ali moraju da nastave dalje. Emotivna konotacija nije samo učenje pretkosovskog, kosovskog i pokosovskog ciklusa narodnih pesama, to je šire pitanje - kaže gost N1.

Govoreći o liderima zemalja regiona, kaže da on uvek pomisli da svi ti ljudi dolaze iz jedne države.

- Po prirodi stvari su mi istovremeno i apsurdni i zanimljivi. Sve ozbiljnije teme se rešavaju negde drugo, a ta ekipa, pošto su svi isti u regionu, funkcioniše tako da izjavama skrene pažnju na sebe - kaže on.

Dodao je da mu se čini da su tenzije izmežu Albanije i Srbije ponekad stvarne, a između Hrvatske i Srbije postoje "kada Hrvatska mora da sakrije neki veći problem".

- Uvek kada je neka goruća tema, kad je problem u parlamentu, odjednom - da vidimo šta se dešava tamo po Srbiji - smatra Radosavović.

Dodao je da ne veruje da između Hrvatske i Srbije postoji toliko problema koliko je napumpano, te ocenio da je sve "čisto skretanje pažnje".

2024 © - Vesti online